Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Εικαστική έκθεση για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - OLYMPIC FLAME 2016 -


Εικαστική έκθεση με έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - OLYMPIC FLAME 2016 - INSPIRATION


Με έμπνευση την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Ρίο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στην αρχαία Ολυμπία, διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Κωστή Παλαμά, του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ακαδημίας 48 και Σίνα), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ένα ιδιαίτερο εικαστικό event εμπνευσμένο από την υπέροχη στιγμή της Αφής, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού. 

Συγκεκριμένα η εικαστική αυτή δράση είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας σε ολόκληρη την οικουμένη. Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Στην έκθεση που υποστηρίζει η κατασκευαστική Ιταλική εταιρία REALIZE συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Νίκος Γιαβρόπουλος, Βασιλική Σαργολόγου, Μιχαήλ Ρωμανός, Νίνα Ασπετάκη, Ιάκωβος Φιλίππου.

Σημείωμα του επιμελητή και εμπνευστή της δράσης Μιχαήλ Ρωμανού

Με αφορμή τη φετινή χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και με έμπνευση την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, η εικαστική έκθεση παρουσιάζει μία ενότητα έργων τέχνης που αντλούν τη θεματική τους από την ιερή στιγμή της Αφής και τη σπουδαιότητα της. Έργα τέχνης καλλιτεχνών της νέας γενιάς, με διαφορετική εικαστική γραφή ο καθένας, συνθέτουν το προφίλ της ιδιαίτερης αυτής καλλιτεχνικής δράσης. Έργα ζωγραφικής σε καμβάδες, χαρτόνια, υφάσματα, αλλά και επιζωγραφισμένες φωτογραφίες και στεφάνια - κότινοι σύμβολα της Ολυμπιακής νίκης και της επιβράβευσης του αγώνα, μεταφέρουν το μήνυμα της οικουμενικότητας και γίνονται σπίθες που διαπερνούν τα γήινα σύνορα και γίνονται ένα με τους γαλαξίες ...


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός (εικαστικός - μουσειολόγος)

Διάρκεια εικαστικού event: 21 - 22 Απριλίου 2016

Κτήριο Κωστή Παλαμά
Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα
ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 18.00 - 21.00

είσοδος ελεύθερη