Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Christmas Tree II - 2018 (Vintage collection)



To δεύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μου για το 2018,
στολισμένο με τη ρετρό συλλογή γυάλινων στολιδιών
μου

Σας παρουσιάζω το δεύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μου για το 2018, που είναι στολισμένο με τη ρετρό γυάλινη συλλογή στολιδιών μου. Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από στολίδια των δεκαετιών 1950, '60, '70 & '80 και είναι πραγματικά υπέροχη. Τα στολίδια έχουν κατασκευαστεί στην Δυτική Γερμανία, την Πολωνία και την Ολλανδία και τα συλλέγω εδώ και αρκετά χρόνια. 

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εστιάζω σε λεπτομέρειες των στολιδιών για να φανούν καλλίτερα οι εκπληκτικές διακοσμήσεις ορισμένων στολιδιών, που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι από καλλιτέχνες τεχνίτες, με πολύ λεπτό πινέλο, παρουσιάζοντας θέματα λουλουδιών που ήταν αγαπημένα μοτίβα των συγκεκριμένων δεκαετιών. 

Στο ντεκόρ δίπλα στο δέντρο, ένας υπέροχος όρθιος καθρέπτης που τον έχω φρεσκάρει με λευκό χρώμα, για να δεχθεί πάνω του το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, στο ίδιο πνεύμα με το στολισμό του δέντρου και ένα πανέμορφο φανάρι που βρήκα σε αντικερί της Μυκόνου. 

Ο στολισμός του δέντρου έχει υπερφόρτωση, καθώς ακολουθώ το Αμερικάνικο στυλ διακοσμητικής με το πλήθος στολιδιών, που με εκφράζει απόλυτα στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό, όπως πολύ σοφά δίδαξαν στην δεκαετία 1940 - '50 οι εκπληκτικοί designers της Walt Disney, όπου κατάφεραν να εκτοξεύσουν διεθνώς μέσα από τα υπερθεάματα-παραγωγές, το συγκεκριμένο Χριστουγεννιάτικο ύφος. 




Χειροποίητη γυάλινη κορυφή του 1970


Γυάλινες ζωγραφισμένες μπάλες

Τμήμα ρετρό συλλογής



Τμήμα της ρετρό συλλογής


Πολύχρωμα γυάλινα στολίδια δεκαετιών
Γυάλινες ζωγραφισμένες μπάλες







ΕΛΠΙΔΑ

Σχεδιασμός Δέντρου - Styling - Φωτογραφίες: Μιχαήλ Ρωμανός


........................................................................................................

Δείτε επίσης

Christmas Tree 2017
Προσφορά στην ΕΛΠΙΔΑ
Vintage Collection