Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Διακοσμήστε το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δέντρο - Συμβουλές στολισμού από τον Μιχαήλ Ρωμανό



Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πως το στολίζουμε για να μοιάζει μαγικό !!!

Όλοι αγαπάμε να στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την περίοδο των εορτών και όλοι έχουμε τις ομορφότερες αναμνήσεις από αυτό το υπέροχο έθιμο. Πολλοί από εμάς μάλιστα έχουμε στη συλλογή μας στολίδια περασμένων δεκαετιών τα οποία αποτελούν τις περισσότερες φορές αγαπημένα οικογενειακά κειμήλια. Άλλοι πάλι ανακαλύψαμε πρόσφατα την ομορφιά ενός στολισμένου Χριστουγεννιάτικου δέντρου και αποφασίσαμε φέτος να το εντάξουμε στη ζωή μας την περίοδο των εορτών και να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με την κλασική γοητεία ενός πανέμορφου έλατου. 


Πως στολίζουμε ένα παραμυθένιο δέντρο.

Αρχικά πρέπει να επιλέξουμε τον τύπο του δέντρου που επιθυμούμε να στολίσουμε. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για την αγορά τεχνιτών δέντρων στα καταστήματα με Χριστουγεννιάτικα είδη. Επιλέγουμε το δέντρο που μας εντυπωσιάζει περισσότερο. Υπάρχει πάντοτε και η επιλογή αγοράς φυσικού δέντρου. Προσέχουμε τις διαστάσεις του δέντρου κυρίως το ύψος, έτσι ώστε να φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό στο χώρο που θα το τοποθετήσουμε. Ένα παραμυθένιο δέντρο πρέπει να είναι αρκετά ψιλό και φουντωτό, έτσι ώστε να φαντάζει και να εντυπωσιάζει με την εικόνα του. Τοποθετούμε το δέντρο σε σημείο του χώρου που δεν μας ενοχλεί, κυρίως σε γωνία, αλλά προσέχουμε να έχει ορατότητα και να μην εμποδίζεται από έπιπλα. Αν χρειαστεί μετακινούμε τα έπιπλα. 

Τα φώτα του δέντρου.

Επιλέγουμε θερμό φωτισμό για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμαΤα φώτα τα τοποθετούμε προσέχοντας να καλύπτουν όσο το δυνατό περισσότερα σημεία του δέντρου, αρχίζοντας από κάτω προς τα πάνω. Τα χρωματιστά φώτα προσδίνουν ένα χαρούμενο αποτέλεσμα αλλά είναι κατάλληλα για έναν πιο ρετρό στολισμό του δέντρου με vintage αισθητική και στολίδια που διαθέτουμε από το παρελθόν. Όποιον φωτισμό και να επιλέξουμε πάντως προσθέτουμε όσα περισσότερα φώτα μπορούμε, καθώς ένα εντυπωσιακό δέντρο πρέπει να είναι πολύ καλά φωτισμένο. 

Τα στολίδια του δέντρου και οι συλλογές.

Τα στολίδια είναι τα κοσμήματα του δέντρου και ένα εντυπωσιακά παραμυθένιο δέντρο χρειάζεται ότι πιο όμορφο και φινετσάτο διαθέτουμε. Φαβορί όλων τα γυάλινα στολίδια και συγκεκριμένα οι εντυπωσιακές μπάλες όλων των διαστάσεων και των σχεδίων. Στρογγυλές, σε σχήμα σβούρας, λεμονιού, δάκρυ, σταλακτίτη, απλές ή διακοσμημένες είναι τα απόλυτα στολίδια του δέντρου, που εντυπωσιάζουν πάντα και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα προσθέστε βελούδινη κορδέλα, ενδιάμεσα των κλαδιών και των στολιδιών, δεμένη σε φιόγκους ανά διαστήματα, ή τυλίχτε την διαγωνίως στα κλαδιά. Οι θεματικές συλλογές των στολιδιών, όπως ξύλινοι καρυοθραύστες, λαμπερά αστέρια, ζωάκια, χιονονιφάδες και άλλα, προσθέτουν στην παραμυθένια διακόσμηση του δέντρου και είναι όμορφο να χρησιμοποιηθούν εφόσον τα διαθέτουμε. 

Η κορυφή του δέντρου.

Το αστέρι των Χριστουγέννων είναι μια σίγουρη επιλογή. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το αστέρι με κλαδιά και άλλα διακοσμητικά που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια. 

Η βάση του δέντρου.

Η βάση του δέντρου δεν πρέπει να είναι ακάλυπτη και κυρίως άδεια. Καλύψτε την με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα ή μια ποδιά δέντρου που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα με είδη Χριστουγέννων και τοποθετήστε πακέτα δώρων τυλιγμένα σε χαρτί σχετικού χρώματος με το στολισμό, διακοσμημένα με κορδέλες που εντυπωσιάζουν όταν είναι πλούσια δεμένες και τακτοποιημένες με στυλ. Τοποθετήστε δίπλα στα πακέτα μεγάλες διακοσμητικές φιγούρες Χριστουγέννων σχετικές πάντα με το ύφος του στολισμού. 

Φαβορί χρωματικοί συνδυασμοί για το στολισμό. 

Κόκκινο - χρυσό, κόκκινο - λευκό, κόκκινο - πράσινο, λευκό - ασημί, χρυσό - σαμπανιζέ, χρυσό - πράσινο. Επιλέξτε έναν από τους χρωματικούς συνδυασμούς, βάση τον αριθμό των στολιδιών που διαθέτετε ή αρχίστε να συλλέγετε στολίδια του αγαπημένου σας χρωματικού συνδυασμού. 


Καλή επιτυχία.


Δείτε φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που στόλισα παλαιότερα και εμπνευστείτε ...

Για τον κλασικό κόκκινο πράσινο στολισμό του 2022 ΕΔΩ
Για τον ρετρό vintage στολισμό του 2021 ΕΔΩ
Για τον χρυσό στολισμό του 2020 ΕΔΩ
Για τον Candy cane στολισμό του 2019 ΕΔΩ
Για τον λευκό χιονισμένο στολισμό του 2018 ΕΔΩ
Για τον κλασικό κόκκινο πράσινο στολισμό του 2017 ΕΔΩ